Salata bouef cu doua tipuri de maioneza necalorice

Mi-a spus cineva ca nu ai cum sa dai gres cu salata bouef. Asa si este. este o reteta extrem de simpla care poate fi un succes pentru oricine.

“Dificultatea” calorica intervine atunci cand vorbim de maioneza pe care o utilizam la finalizarea salatei bouef. Ei bine da, desi se poate face foarte usor (excludem ca o cumparam din comert), ea poate fi calorica si ne poate crea probleme digestive.

Dar mereu, pentru orice exista si variante sanatoase. Si asta vom si vedea in cele ce urmeaza.

Salata boeuf:20161221_213202

  • 3 morcovi mari
  • 4 pumni mazare
  • 1 cartof dulce mic
  • 1 telina
  • piept curcan
  • 5-6 castraveti mari murati in saramura
  • 1 gogosar rosu murat

Eu prefer sa tai cubulete toate legumele inainte de fierbere. Asadar, fierbem morcovii cu mazarea , cartoful si telina. Separat fierb si pieprul de curcan pe care ulterior il tai cuburi. Dupa fierbere, amestec toate ingredientele fierte cu muraturile taiate de asemenea cuburi, sare si piper.avgd1

Maioneza 1:

  • 4 linguri de mustar ( eu am ales ca doua dintre ele sa fie mustar Dijon)
  • 1 lingura ulei masline
  •  1 lingurita turmeric
  • 1 galbenus ou fiert20161221_211926
  • 1 varf cutit sare
  • zeama de la 1 lamaie

Maioneza 2:

  • 1 avocado copt
  • 2 lingurite mustar dijon
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 varf cutit sare

Pentru fiecare dintre cele doua retete de maioneza de mai sus, blenduiesc toate ingredientele.

Eu am alaes ca salata boeuf sa o amestec cu maioneza 1 si deasupra am “ornat-o” cu maioneza 2. Alegerea iti apartine.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Alege un stil de viata sanatos!

Scapa acum de kilogramele in plus!

Începe acum!