Shirataki – beneficii cu gust

Shirataki – beneficii cu gust

Shirataki –  Ce sunt?

 

Tăiței  (noodles) – un produs cu 0 carbohidrati, 0 gluten si 0 calorii.  Pot fi folosiți în diverse rețete și pot lua gustul dorit, putând fi amestecați cu orice fel de sos sau compoziție. Pot fi adăugați în dulciuri sau pot fi folosiți la mancărurile preferate. Înlocuiesc cu success pastele.

Shirataki – Din ce sunt făcuți?

Faină de Yam.

Ce este Konjac?

Imaginați-vă un produs din plante, care poate absorbi mai mult de 200 de ori greutatea sa în apă. Este produsul care ajută la scăderea colesterolului și zahărului din sânge, menține sistemul digestiv fără probleme și poate chiar să ajute la pierderea în greutate.

Făina de Yam este extrasă din  plantei Konjac, planta cultivate în Japonia, China. Caracteristica principal este dată de cantitatea ridicată de fibre dietetice solubile, fibre ce mai poartă și denumirea de glucomannan.

Glucomanan are multe utilizări culinare – inclusiv ca ingredient în produsele alimentare tradiționale, cum ar fi fidea Shirataki, tofu, și mai recent, în produsele alimentare cu rol de stabilizator. De asemenea, îl puteți găsi adăugat la unele alimente ca un emulgator și agent de îngroșare.

Shirataki și Pierderea în greutate

Datorită conținutului de glucomanan, fideaua Shirataki a devenit un aliment preferat de cei care țin dietă nu numai în Japonia, dar, de asemenea, în întreaga lume.

Glucomanan joacă un rol activ în pierdere în greutate și este componenta de fibre din produsele noastre Shirataki. În esență, această fibră ajută la incetinirea digestiei și prelungeste senzația de sațietate (ajută pentru a suprima pofta de mancare) -acesta este o parte esențială a oricărui program de pierdere în greutate. Înlocuirea unei mese pe zi cu taitei sau orez Shirataki va crește în mod semnificativ consumul de fibre necesare si scădea semnificativ aportul caloric total.

Studiile arată că cei care au urmat o dietă cu tăiței de orez Shirataki ( studiul este făcut pentru glucomanan) au pierdut  mai mult din masa de grăsime și nu din masa musculară, experimentând totodata o îmbunătățire generală a stării lipidelor și le-a fost mai ușor să urmeze planul alimentar.

Beneficiile pentru sănătate ale Shirataki

Cercetătorii au arătat că Glucomanan este sigur pentru desfășurarea proceselor digestive în mod normal. În plus ajută la tratarea constipației atât la adulți cât și la copii. Asta deoarece glucomanan absoarbe apa din stomac și intestine, formând o masă de fibre voluminoase, care trece prin colon mai ușor și cu o presiune mai mică, ceea ce ajută la prevenirea constipație.

Așa cum glucomananul absoarbe apa din tractul digestiv, acesta absoarbe și glucoza (zahăr) si colesterolul circulant, accelerând eliminarea lor din organism. Deci, este logic că glucomananul ar avea efecte benefice asupra nivelului de zahăr din sange și nivelului colesterolului. S-a demonstrate că glucomanan ajută la reducerea colesterolului lipoproteic cu densitate joasă (LDL) și a trigliceridelor.

 

Folosiți-vă de acest produs!  Merită. Încercați și diversificați! Folosiți-l în budinci cu branză, oua și stafide, în rețetele voastre de paste cu sos de tomate sau sos de branză, în budinci cu lapte de cocos sau migdale, etc!

Alege sănătos! Alege gustos!

Cristina

Tehnician nutritionist cu pasiune pentru gustos si sanatos.

Lasă un răspuns